Thursday, February 2, 2012

винтидж стол / vintage chair


Явно сега съм на вълна столове. Кога ли ще се захвана с моята табуретка.Трябва единствено да си купя боя!  Малката ще има страхотно нощно шкафче в стаята си :)






        Необходими материали:

*стар куфар
* 4 броя дървени крака за мебели, с метални аксесоари за монтиране
* 4 броя винта за дървесина
* парче шперплат с размерите на вътрешността на куфара
* дунапрен или дебели възглавници
* игла и конец
* пистолет за топъл силикон

1. Почистете добре куфара отвътре и отвън. Измерете дълбочината на двете му части, за да ушиете възглавниците, и дължината и ширината му, за да изрежете шперплатовото парче.

2. Напръскайте дървените крака с желания цвят боя и я оставете да изсъхне.

3. Ако не използвате готови възглавници за седалката и облегалката, ушийте ги и ги подплатете с дунапрен. Създайте в горната част на двете уплътнения туфи и ги пришийте с игла и конец. Гъстотата на туфите зависи от Вашето желание. Показаната техника включва редове от по три и две туфи в шахматен вид. Тропосайте уплътненията по ръбовете, за да ги зашиете.



4. Откъм гърба на туфите поставете по малко течен силикон, за да добавите стабилност към възела.

5. Срежете парчето шперплат и го поставете на дъното на куфара. Обърнете куфара върху голяма кофа или шкаф. Поставете металните аксесоари за краката за мебели и ги завинтете с винтове в четирите ъгъла. Винтовете трябва да преминат през шперплатовия материал, за да застанат по-стабилно.



6. Добавете към аксесоарите крачетата и ги завинтете към основата.

7. На дъното на куфара поставете уплътнение от дунапрен, за да повдигнете седалката. Изрежете парчетата, за да се вместят добре.



8. Нанесете тънък слой лепило върху дъното и поставете дунапрена. Притиснете с няколко дебели книги, докато лепилото стегне. Върху дунапреновите парчета нанесете лепило и поставете възглавницата за седалка. Притиснете добре и изчакайте лепилото да изсъхне добре.


Нанесете тънък слой лепило върху горната част на куфара, за да залепите облегалката за гърба. Можете да добавите дунапрен, а можете да залепите възглавницата за облегалка директно. Притиснете и оставете лепилото да стегне.



               
                И ето, получава се страхотно винтидж столче от стар куфар.

No comments:

Post a Comment